A társaság

JUTEC RENDSZERŰ TERMÉKEK

 A rendszer Juhász László okleveles bányamérnöknek és gázipari szakmérnöknek (1948-2005) -a JUTEC Kft. alapítójának- a használati mintaoltalmi, illetve szabadalmi védettségű eljárásaira és termékeire épül.

Juhász László   Juhász László

A hagyományos elhelyezésű védőszekrények rögzítésük, mechanikai védettségük -pontosabban annak hiánya- miatt sérülékenyek és veszélyeztetettek lehetnek. A beton, vagy a megbontatlan talajba letűzött alépítménnyel rendelkező kivitelek biztonsági és esztétikai szintjét meghaladó elhelyezést biztosít a süllyesztett rendszerű kivitel.

Az épitmények falába, támfalba, kerítésfalba történő süllyesztett védőszekrényes beépítéssel a szükségszerűen elhelyezendő szerelvények fokozottabb külső mechanikai védelme biztosítható.

A süllyesztett védőszekrényes rendszer -igy értelemszerűen- egy olyan polietilén anyagú, süllyesztett gázbekötéssel rendelkezik, amelynél a hegesztés nélküli gázbekötés lehetőségét, az esetleges talajroskadás miatt szükséges elnyíródás elleni védelmet, az ágyazati kisszellőztetést a műanyag cső megengedett hajlítási sugarával hajlított, az alsó végén vízszintes síkban elvágott, horganyzott acél védőcső elvakolt beépítésével biztosítjuk.

A védőszekrényben elhelyezett főelzáró működtetésének a lehetősége, illetve az illetéktelen hozzáférés megakadályozása követelmények ellentétét oldotta fel zárható előlapon -az elzáró elött- található, átlátszó és betörhető műanyag ablak.

A védőszekrény a levehető előlap körüli réseken át szellőzik ki, és -jellemzően- az átlátszó ablakon keresztül ellenőrizheti a gázmérő állása is.

A speciális földbe süllyesztett rendszer fokozott mechanikai, vízelöntés elleni védelmet, korlátozott hozzáférést és üzemközbeni kiemelhetőséget biztosít.